Снимка: БГНЕС
fallback

Прокуратурата на Република България официално повдигна обвинение на трима руски граждани за опит за убийство на бизнесмена Емилиян Гебрев, съобщават държавното обвинение.

Чужденците са обявени за издирване с червена бюлетина, но на този етап самоличността им не е разкрита.

Oще по темата
"Във връзка с воденото разследване под надзора на СГП, касаещо опита за умишлено отравяне на лицата Емилиян Христов Гебрев, Христо Емилиянов Гебрев и В. Т., са повдигнати обвинения срещу три лица руски граждани за опит за предумишлено убийство.

Същите са обвинени за това, че в периода от 28.04.2015 г. до 04.05.2015 г. в гр. София, като съизвършители, са направили опит умишлено да умъртвят пострадалите лица по начин и със средства, опасни за живота на мнозина, като деянието е извършено чрез интоксикация с неидентифицирано вещество с фосфороорганичен характер (ФОС)", се чете в официалната позиция на прокуратурата.

Във връзка с това СГП е издала Европейски заповеди за арест за всяко едно от обвиняемите лица, както и молби за международно издирване с цел арест и последваща екстрадиция.

Лицата са обявени в Шенгенската информационна система и в МОКП-ИНТЕРПОЛ – с червена бюлетина, подчертават от държавното обвинение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

64

Анонимен

преди 4 години

Нема такъв цирк. Тия ни направиха хептем на овце.

63

Анонимен

преди 4 години

то да си роден в русия че и да живееш там само по себеси е наказание

62

Сата НАТО

преди 4 години

Абе, нека се явят пред правосъдието, да хи разпитат с включен поялник вгз, пък ще видим колко саневинни. По принцип невинен путинист нема - кога и да го очистиш, се е късно.

fallback