Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Апелативният спецсъд ще реши днес дали да остави за постоянно в ареста бившия министър на околната среда Нено Димов.

Oще по темата
Засега той остава единствения обвиняем за водната криза в Перник.

Нено Димов беше арестуван миналия четвъртък и прекара нощта в Трето районно. След това с прокурорско постановлене беше задържан за 72 часа в следствения арест, а в с събота, на първа инстанция, му беше наложена най-тежката мярка за неотклонение по обвинението в умишлена безстопанственост заради водната криза.

Според съда има достатъчно данни за неговата съпричастност за кризата с водата в предоставените от
прокуратурата 59 тома доказателства.

Магистратите видяха опасност той манипулира свидетели, заради високата му държавна позиция към онзи момент - с подадена, но неприета от парламента оставка. 

Вчера обаче той беше официално освободен от поста, след като депутатите гласуваха оставката му и на негово място избраха за министър Емил Димитров.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

12

Анонимен

преди 4 години

Ще го пуснат, но само да не се разприказва по телевизията и да издаде другарите си.Документите може да изчезнат като "Тефтерчето на Златанов". Но се иска спазване на поговорката "Мълчанието е злато"

11

Активист на БКП

преди 4 години

Намерят ли му място за посланик,моментално го освобождават !

10

Радослав

преди 4 години

Толкова много държавни служители уж следят за водните ресурси, още колко държавни служители уж следят за състоянието на ВИК мрежата и накрая само 1 обвинен? А останалите? Дори и да го осъдят, което няма как да стане след като им дадоха толкова време да си заметат следите, пак не е достатъчно! Трябва от най ниския редови служител по цялата верига и така чак до министрите! 1 бушон не е равен на цял блок хора!

fallback