Снимка: Bulgaria ON AIR

17-годишният убиец от Галиче остава за постоянно в ареста. Това реши съдът във Враца. Алекс Олеков е обвинен за причиняването на смъртта на 18-годишната Андреa по особено жесток и мъчителен начин, съобщи Bulgaria ON AIR.

Тялото на момичето беше открито в бащината ѝ къща на 10 срещу 11 януари. Убийството предизвика силно напрежение в селото.

Още по темата

В съдебното заседание Олеков каза, че се разкайва и съжалява за стореното. Магистратите наложиха най-тежката мярка с оглед тежестта на престъплението, по-ранните криминални деяния, за които заподозреният е бил осъждан, а и заради опасността да се укрие.

Задържане поиска и защитата -с оглед предотвратяване на напрежение заради гнева на близките.

Хората искат справедлива присъда и настояват за доживотен затвор. Това според сега действащия закон не може да стане, тъй като Аксел е непълнолетен. По закон той може да получи максимална присъда от 12 години затвор за убийството на 18-годишното момиче.

Разписаното наказание накара ГЕРБ да поискат промяна в текстовете. От управляващата партия предлагат не крехката възраст на извършителя да бъде водеща при смекчаване на наказанието му.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase