Архив: Булфото

Варненският окръжен съд потвърди като втора инстанция условната присъда на бившия кмет на Община Девня Атанас Кузев. Според решението в рамките на изпитателния срок той е лишен от право да заема държавна и обществена длъжност.

Състав на Девненския районен съд му даде 3 години условно с 5 години изпитателен срок за длъжностно присвояване. Въззивното наказателно производство бе образувано по протест на Прокуратурата, която поиска бившият кмет да изтърпи наказанието си ефективно в затвора.

Още по темата
Атанас Кузев бе подведен под отговорност за това, че в периода от 2009 до 2015 г., като действащ кмет на общината, е присвоил гориво и други продукти в големи размери. Зарежданото с картата на Кузев дизелово гориво значително надвишавало разхода на служебния му автомобил "Волво“, като с нея са зареждани и големи количества бензин, купувани са скъпи алкохолни напитки, цигари и редица артикули в различни бензиностанции в страната.

На свой ред Кузeв пледира за оправдателна присъда, а Община Девня поиска от Окръжния съд да уважи първоначално предявения граждански иск срещу Кузев в размер на близо 80 хил. лева.

Съдебният състав не уважава исканията на нито една от страните и потвърди напълно наложеното от Девненския районен съд наказание.

Съдът прие, че Кузев е ощетил местния бюджет с близо 40 хил. лева, които той ще трябва да възстанови на Община Девня.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase