Снимка: Pixabay
fallback

Специализираният наказателен съд наложи 5-годишна ефективна присъда и глоба от 500 лева на мъж за изнудване на баща и син от Горна Митрополия, съобщиха от прокуратурата.

Oще по темата
Доказателствата по делото сочат, че в продължение на година и половина изнудвачът над 50 пъти е упражнявал психически тормоз върху жертвите си с цел финансова облага за себе си. Заплашвал ги е с физическа разправа, както и с унищожаване на имуществото им, ако не му дават редовно неголеми суми пари, най-често между 50 и 100 лева.

В резултат на престъпните си действия той в крайна сметка получил противозаконно от тях общо 4 910 лева.

Подсъдимият е неколкократно осъждан за различни престъпления. В съдебната зала той призна напълно вината си и поиска съкратено съдебно следствие.

Присъдата не е окончателна и може да бъде обжалвана пред Апелативния специализиран наказателен съд.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

5

така е в България

преди 4 години

взел 4 910 лева...глоба 500лв.....50 пъти тормоз 5 години затвор (психически тормоз и заплашване за саморазправа.) осъден в полза на обвиняемия....

4

Анонимен

преди 4 години

3, 4 - За психически тормоз сигурно също се предвиждат някакви санкции в закона.

3

- продължение

преди 4 години

Заплашвала "Ще направя така, че да не можеш да имаш деца!"Естествено, всяка от заплашените с изненада попитала "Как така?" Пр..ос.тач.ката обяснявала, че познава някакви хора, които правели много ефикасни магии.Това става в наше време, такива глупости приказва млада жена, родена в семейство на човек, който беше шеф в солидна институция!Не знам някоя от заплашените да е отстъпила пред заплахите, но все пак е неприятно. Чудя се какви са тези хора, които припечелват, твърдейки, че правят магии.

fallback