Снимка: Reuters, архив
fallback

Трима души са с обвинения за участие в организирана престъпна група за трафик на жени с цел сексуална експлоатация в страната и чужбина, съобщиха от Апелативна специализирана прокуратура.

Обвинените са задържани на 13 ноември 2019 г. при съвместни действия по разследването на Специализираната прокуратура и ГДБОП във Враца и региона.

При извършените лични обиски и претърсвания на  помещения, където са предлагани сексуални услуги, са намерени и иззети телефони, сим-карти, лаптоп, дебитни и кредитни карти, 7000 лева в брой, аксесоари.

Събраните доказателства сочат, че групата е действала от март 2012 г.

Набирала е жени от региона и е осигурявала помещенията, в които да проституират.

Част от жените са били предлагани и транспортирани и зад граница – в Италия.

С постановления на наблюдаващия прокурор на тримата е наложено задържане до 72 часа.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

6

Анонимен

преди 4 години

до коментар 5 : Ами какво ако не са склонявани НАСИЛА? Какво ако сами си търсят и се натискат да се пласират на пазара за плът?

5

Анонимен

преди 4 години

Тези, които склоняват насила млади момичета и жени да проституират, са за затвор и смъртно наказание! За съжаление, нашата окаяна държавица, няма да направи нещо справедливо по отношение на невиновните, слаби и беззащитни момичета и жени, които са жертви на трафик на хора и на сексуална експлоатация. Рано или късно, възмездие ще има! Тези, които използват услугите на проституиращи жени и момичета - НЕ са мъже, а бо.клуци! Тези, които принуждават жени да проституират - такива да горят в ада!

4

до 123

преди 4 години

Коя дейност да се легализира ?!? Самата проституция не е нелегална в България, а склоняването към такава е нелегално. Задържани са хора, които са склонявали млади момичета насила да проституират

fallback