Снимка: BulFoto

При акция на разследващите е разбит канал за трафик намомичета с цел проституция, съобщиха от полицията.

Проверен е еротик-бар, разположен в централната част на Слънчев бряг, в койсто са установени десет момичета на възраст над 18 години от цялата страна.

Някои от тях работели на трудов договор като танцьорки, но при проведените процесуално-следствени действия е констатирано, че основната цел на момичетата и заведението е предоставяне на сексуални услуги срещу заплащане.

Намерени са помещенията, специално оборудвани за целта, разположени в заведението, в които по време на акцията са установени и клиенти, ползващи сексуални услуги от момичетата.

Установено е, че минималната сума за сексуална услуга е 100 лв., но тя е могла да се промени по преценка на момичето и то само в по-голям размер.

За 24 часа за задържани собственикът на заведението - 50-годишен пловдивчанин, както и лице, което е набирало и приемало момичетата. Арестувана е и 33-годишна поморийка, която официално работела в бара като барман, но всъщност управлявала дейността на бардака и също се занимавала с набиране на момичета. Тя е отчитала и паричните суми.

Част от работещите в заведението момичета за разпитани в качеството им на пострадали от трафик пред съдия от Несебърския районен съд.

На 50-годишния пловдивчанин е повдигнато обвинение за трафик на хора, по който е предвидено от 3 до 10 години лишаване от свобода и глоба в размер от 10 000 до 20 000 лв.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase