Снимка: БулФото/ Архив
fallback

Подписка с искане на доживотна присъда за извършителя на убийството на седемгодишното момиченце започна днес в града, предава Агенция "Фокус".

Oще по темата

Подписката е инициирана от близките на детето, а подписи се събират под Стария мост в центъра на града.

"Настояваме за доживотна присида без право на замяна не само за Мартин Трифонов, но и за всички извършили подобни престъпления", заяви майката на убитото дете Гергана Драгиева.

Само за няколко часа в подкрепа на искането са събрани стотици подписи. Инициативата ще продължи до 15 септември, след това събраните подписи ще бъдат внесени в Общината в Сливен, за да бъдат препратени по компетентност.

Припомняваме, че през последните дни в страната върви дебат относно правната възможност обвиняемите да признаят своята вина и делото да мине по реда на съкратеното съдебно следствие. Това обаче означава, че присъдата на осъдения може да бъде намалена с до 1/3 от общото време на наказанието. Вече няколко политически партии предложиха тази мярка да отпадне при такива случаи на тежки престъпления.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

15

Прогноза

преди 4 години

До Не затвор.Не се тюхкай.Той си е признал вината и няма да лежи до живот. Ще му дадат по-малка присъда, той ще се прави на послушен, БХК непрекъснато ще прави опити за допълнително намаляване на присъдата и я изкара в затвора 7-8 години, я не.Ще излезе на чист въздух още преди да е навършил 30 г., готов за нови подвизи и вече добре обучен от по-старите пандизчии как да се прави на психично болен, когато го арестуват за следващо престъпление.

14

Анонимен

преди 4 години

Правят ли и друга подписка - за по-тежки наказания на лица, оставили малко дете без надзор, особено за онези, които знаят, че в съседната на тяхната къща живее лице, излежавало присъда за педофилско посегателство?

13

Ф.С.В.

преди 4 години

Северин изро-да ще лежи само 30 г в затвора - знаете ли това ако беше в САЩ? Щеше да е доживот но през няколко години постоянно щяха да го водят към стаята за умъртвяване с инжекция или ток - (с ток вече ги забраниха столчетата) Но постоянно щяха да водят дела за да не бъде умъртвен - Там в САЩ е подарък ДОЖИВОТНАТА ПРИСЪДА!!

fallback