Снимка: архив "Булфото"
fallback

Промените в закона, които да регламентират начина, по който ще се разследват тримата големи в съдебната система ще бъдат внесени през септември.

Oще по темата

Герджиков: Няма лошо Радев да се среща с магистрати

"Надявам се да започне широк, подробен дебат по тази тема", каза Данаил Кирилов. Министърът обясни, че няма да тълкува решенията на Европейския съд, те трябва да се изпълняват.

Според него обаче това не означава, че в решението е коментиран само статутът на един, нито, че не трябва да се коментират и тримата големи в съдебната система

"Статутът на тримата е сходен и те са със 7-годишен мандат. Избират се в един ред и би следвало и основанията за прекратянане на мандата да бъдат еднакви", допълни той. Кирилов каза, че и сега редът е еднакъв и може да се проведе разследване.

Трябва да се реши принципно и концептуално този въпрос и да е за тримата големи, категоричен бе министърът.

"Бях поел ангажимент за широки консултации. Ако имаме достатъчно време от Венецианската комисия ще поискаме от КС тълкуване на нормите, свързани с тримата големи", допълни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

5

Анонимен

преди 4 години

Поредната излагация на Собственика на ГЕРБ !!!

4

Анонимен

преди 4 години

Този още ли е министър?

3

Триматаглупаци

преди 4 години

Бъркате нещо длъжността, институцията и позицията с личността, която я заема в момента. И как могат да се коментират изказвания от типа: "Ъъъъ (пауза) ъъъ, (няколко клишета), ъъъ, (няколко правни термина), ъъъ".

fallback