Снимка: БулФото
fallback

Специализираната прокуратура привлече към наказателна отговорност четирима души за участие в организирана престъпна група за лихварство и рекет, действала на териториите на Лясковеж и други селища във Великотърновска област, съобщава Агенция Фокус.

Oще по темата

Участниците в групата бяха задържани на 26 юни при операция на ТСБОП - Велико Търново и Специализираната прокуратура. По време на действията по разследването са претърсени жилища и автомобили, извършени са лични обиски, както и разпити на свидетели и пострадали от престъпната дейност на обвинените.

Намере и иззети са около 40 000 лв, накити от жълт метал, незаконно притежавана пушка, множество документи за собственост, за които се предполага, че са на длъжници.

Събраните до момента доказателства сочат, че групата е действала от януари тази година.

Предоставяла е "кредити" на нуждаещи се в различен размер, като при забавяне са използвани заплахи и агресивни действия, начислявани са и наказателни лихви.

Днес прокурорско постановление налага задържане на обвинените за 72 часа. На 29 юни Специализираната прокуратура ще внесе в Специализираният наказателен съд искане за налагане на мерки за неотклонение "Задържане под стража" на двама от участниците и "Домашен арест" на другите двама.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

1

Анонимен

преди 4 години

Не им пишат годините, нито имената, нито каква открита дейност са се занимава ли. Оставам с мнение, че са от МВР на ниско ниво. Млади и търсещи лесни доходи със служебно положение.

fallback