Снимка: БулФото
fallback

Прокуратурата поиска 18 години затвор за акушерката Емилия Ковачева, която беше заснета как удря бебе на четири дни. Тя е подсъдима за опит за убийство на новородено.

Oще по темата

Инцидентът стана през април 2015 година в Столичната болница "Софиямед". В резултат на боя, малката Никол получи множество наранявания на черепа и тялото и отключва епилепсия, която семейството продължава да лекува.

Софийският апелативен съд изслуша пледоариите по делото и обяви, че ще излезе с решение до два месеца. Според експерти, това означава, че или ще препотвърди присъдата на първа инстанция от 18 години затвор или ще разпореди делото да бъде върнато обратно. В този случай обаче със сигурност няма как Ковачева да бъде оправдана.

Родителите на пострадалото момиченце настояват за доживотна присъда. Твърдят, че за по-малко от два часа детето е получило 30 удара по главата и тялото, след което изпаднало в кома и едва оцеляло.

Защитата на Емилия Ковачева пък настоява за по-леко наказание с аргумента, че в случая става дума не за опит за убийство, а за причиняване на телесна повреда.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

33

А защо

преди 4 години

Така не стана ясно дали е страдала от психично заболяване акушерката, а за онзи Северин убиецът на журналистката беше споменато, сякаш да го оневинят. Накрая ще осъдят акушерката и Северин с по 18 г. затвор.А ро**ката удавила бебето в реката защо я пуснаха дето имала още 5 деца????Българското правосъдие не го разбирам.

32

Само питам

преди 4 години

А дали видео записът не е монтиран с цел да се очерни дадена болница и да я затворят???С тия средства за усвояване на средства от болници, нищо не ме учудва. Никъде не се споменава кой е дал въпросния запис на полицията. Може бебето да се е родило с някакво увреждане и семейството да е в комбина с този дето е направил записа да измъкнат пари. 5 години минаха оттогава, а делото неясно.

31

лично мнение до 18

преди 4 години

Не оправдавам постъпката й. Просто смятам, че е откачил заради смените по 24 часа и трябва да е психиатрична болница, а не да й искате доживотен затвор. Бебето все пак е живо. При нормални условия на труд това нямаше да се случи. Ако така ги карат да работят, утре може друга акушерка да направи същото с друго бебе.

fallback