Снимка: BulFoto архив
fallback

609 души са избягали от правосъдието през 2018 г. Данните са официални, от годишния доклад на прокуратурата, който беше публикуван наскоро.

„Темата стана актуална преди  няколко години, когато изчезнаха емблематичните братя Галеви, които получиха по 4 години затвор, който още не ги знаем къде са. Да припомним Евелин Банев – Брендо, който с присъди в 3 държави, не лежи в затвора. Както и убиецът от „Соло” ”, коментира пред NOVA журналистът Стефан Ташев.

„Правомощия имат. Въпросът е, че капацитетът – и кадрови, и като потенциал, е малък. Като говорим за издирвани, статистиката е още по-страшна. Капацитетът на МВР тук е много слаб. Това лъсна с историята от Нови Искър – Росен Ангелов, който се оказа издирван 8 години, да живее необезпокоявано край Своге и да работи в София, без никой да го търси”, обясни Ташев.

Журналистът припомни, че дирекцията за издирванията в МВР е била закрита.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

Хайде бе

преди 4 години

А тези като Цв.Цв. не бягат,ама и никой не ги търси хахахахааа....

13

ПроСоТо

преди 4 години

"Журналистът припомни, че дирекцията за издирванията в МВР е била закрита."..и на вас ли ви е весело,колкото на мен?Защо да се САМОИЗДИРВАТ,в това няма никаква логика..

12

Анонимен

преди 4 години

Не са избягали от Темида. Как да бягаш от нещо, което не съществува на нашата територия?!Пак, добре, че в последно време престъпниците станаха съзнателни и се самоубиват с ловни пушки и изстрел в гърба.

fallback