Снимка: БТА
fallback

Кметът на община Божурище Георги Димов да остане за постоянно в ареста, поиска спецпрокуратурата от спецсъда.

Той бе задържан на 28 май при операция, като му е повдигнато обвинение за длъжностно престъпление - заради фиктивни търгове и продажба на безценица на общински земи.

Oще по темата
Специализираната прокуратура е привлякла към наказателна отговорност още зам.-кмета на общината Габриела Дончева и младши експерт в общинската администрация.

Те са обвинени за това, че в съучастие като съизвършители, са съставили официални документи, в които са удостоверили неверни обстоятелства (с цел да бъдат използвани като доказателства).

Определени са им парични гаранции от по 5 000 лева.

Предстои съдът да определи часа на заседанието по мярката за неотклонение на Георги Димов днес.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

Анонимен

преди 4 години

До Анонимен 5Супер яко е направено нема що, и път до гробищата няма, да не говорим за канализация по селата в общината, но за сметка на това тоя същия кмет опука 200 хиляди та да премести спирката на автобуса срещу кръчмата му, нали :) много е важно спирката на автобуса да е срещу кръчмата на кмета, а това че по селата нямат ВиК това е маловажно

13

ШопЪт

преди 4 години

До 13много си зле, 1-во вчера стана ясно че тази земя е била държавна и е предоставена на общината от държавата по искане на общината, мисля за разширяване на гробищния парк, и вместо да бъде използвана за това за което е поискана, наглеца по най-наглия и безочлив начин, прави търг на тъмно, взима си за него 20 дка, а останалите продава на безценица като едва ли някой се съмнява, че разликата до реалната цена отива в неговия джоб, та сега искам да те питам, за теб това нормално ли е ?

12

Анонимен

преди 4 години

До АнонименПърво съм Тая и ако имотите бяха в ръцете на други, явно твои познати или самият ти, сега нямаше да го има този дебат, който става безмислен

fallback