Снимка: БулФото

Общо 30 000 кг. тютюн за наргиле, без документи, задържаха служители на Главна Дирекция "Митническо разузнаване и разследване" в района на ГКПП "Дунав мост 2" при Видин и в склад в София, съобщава БНТ.

Нелегалната стока е открита в товарен автомобил с молдовска регистрация, пътуващ към Западна Европа. Двамата шофьори на камиона - единият португалец, другият албанец, са обяснили, че превозват сушени плодове.

Митничарите обаче се усъмнили след като сканирали автомобила със скенер и установили изображение, което не отговаря на обявената стока.

Още по темата
При направената проверка, митничарите намират в товарното помещение 19 палета с 14 256 опаковки по 1 кг. тютюн за наргиле.

Последвалото разследване показало, че стоката е натоварена от нает склад в София, който се ползва за депо и няма регистрация по закона за акцизите и данъчните складове.

В обиск на склада са намерени още 15 744 кг. тютюн за наргиле без бандерол. А в ремарке, паркирано пред складовото хале, са открити и 2000 кутии с цигари без бандерол за платен акциз.

Образувани са две досъдебни производства, а разследването продължава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase