Снимка: Булфото, архив
fallback

Бившият министър на енергетиката от БСП Румен Овчаров отива на съд за безстопанственост.

Спецпрокуратурата вече внесе обвинителния акт срещу него в съда.

Oще по темата
Заедно с него пред Темида се изправят и Пламен Стефанов- бивш изпълнителен директор на "Мини Бобов дол" ЕАД и Анна Янева – ексзаместник-министър.

Обвинението и към тримата е за умишлена безстопанственост, от която са последвали щети в размер на повече от 24 млн. лева.

Румен Овчаров въпреки задълженията си на министър, умишлено не е упражнил достатъчно контрол, в резултат на което са последвали значителни щети за "Мини Бобов дол"  в размер на повече от 24 млн. лева, обясняват от пресцентъра на прокуратурата.

Доказателствата, събрани от Специализираната прокуратура, след връщането на делото от съда, обосноваха ангажиране на наказателната отговорност и на бившия заместник-министър на икономиката и енергетиката и на бившия изпълнителен директор на "Мини Бобов дол".

И на тримата е повдигнато обвинение за умишлена безстопанственост, осъществена при условията на продължавано престъпление в периода от 25.05.2006 г. – 18.03.2009 г., от която са последвали значителни щети за дружеството, като деянието представлява особено тежък случай и е последвало откриване на производство по несъстоятелност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

49

Анонимен

преди 4 години

този от толкова дела, става все по-усмихнат и усмивките му по-ИвоХристовски

48

Анонимен

преди 4 години

Оставете човека на мира бе ! - ще му докарате 1000 болести.

47

Мухаха

преди 4 години

... за което ще бъде наказан с мъмрене . Но не много строго, за да няма повод за се оплаче в Страсбург за жестоко отношение . ПР акция по случай наближаващите избори .

fallback