Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Специализираната прокуратура привлече към наказателна отговорност четири лица за участие в организирана престъпна група за данъчни престъпления, съобщава БНТ.

Пети участник в схемата е извън България и предстои неговото издирване и връщане в страната.

Групата е арестувана при специализирана полицейска операция на ГДБОП на 17 април. Претърсени са жилища, счетоводна къща и етаж от офис сграда. Иззети са документи, компютри, печати, банкови карти и мобилни телефони.

Обвиняемите са действали в периода от 2014 г. до април 2019 година. Според разследващите те са ощетили бюджета с поне 8 860 057 лева чрез неплащането на корпоративен данък и ДДС.

Механизмът на престъпната дейност е включвал регистриране на офшорни фирми и търговски дружества в Гърция на името на подставени лица, контролирани от групата, деклариране на несъществуващи вътрешно-общностни доставки на спортни стоки, както и продажби на спортни стоки чрез интернет платформа, които не са били отчитани.

Четиримата обвиняеми са задържани за 24 часа и са определени парични гаранции в различен размер - 100 000 лв, 50 000 лв. и 20 000 лв.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

7

Анонимен

преди 5 години

тъкмо си помислих, че това са пацо терасата и физкултурника, но най-вероятно те са окрали доста повече от 8 млн.

6

hmn

преди 5 години

Тая новина е като някъв виц. Прибрали 8 милиона, и ги пуснали под гаранция от 170.000. Те сигурно са се п-о-п-и-к-а-л-и от смях.

5

бай ганю

преди 5 години

без нищо конкретно тва ми звучи като поредна новина запълваща странницатаот къде са как се казват и т.н...?

fallback