Снимка: БулФото
fallback
Близките на убитата ТВ водеща Виктория Маринова поискаха 450 000 лв. кръвнина от убиеца й, съобщава Монитор. От днес Окръжният съд в Русе започва разглеждане на делото срещу извършителя Северин Красимиров.
 
Внесени са три граждански иска - от майката, от бащата и от дъщерята на убитата Виктория.
 
Прокуратурата е повдигнала обвинение за убийство по особено мъчителен начин, придружено с изнасилване и побой. Държавното обвинение ще поиска доживотен затвор без право на замяна. 
 
Пред журналистите Северин Маринов запази пълно мълчание, но пред съдията е признал за престъплението - "Признавам си. Съжалявам много". 
 
Защитата на подсъдимия поиска процесът да се гледа при закрити врата, защото щяла да бъде изнесена информация свързана с интимния живот на убиеца и жертвата му. Друго искане на защитата е делото да се гледа по съкратена процедура. Ако съдът го разреши, това ще означава, че наказанието на обвиняемия ще бъде намалено.
 
Минути преди да започне делото, майката на Северин е била изведена от сградата. Тя е започнала да се тръшка на земята с викове и писъци :" Селяйдин, какво стана!" 
 
Виктория Маринова беше убита на 6 октомври 2018 година, а тялото й беше открито в крайдунавската алея в Русе. Заподозрян според разследващите е 21-годишният Северин Красимиров, който се опита да се укрие в Германия, но беше екстрадиран в България. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

28

ДеФакто

преди 5 години

До ДеЮре Последвалата статия : Северин избегна доживотна присъда, прокурата поиска 30 г. мисля че отговаря на въпроса ти за читавата съдебна система в България . - Такава НЯМА . има право на предсрочно освобождение , така че след около 10-12 години вече ще е на свобода... ако някой президент или заместника му не се направят на много състрадателни и не организират помилване за такива като тоя .Марин , едно време много криминални и мутри помилва . Тихичко и без медиен шум .

27

Анонимен

преди 5 години

Хората трябва да се сменят в България, за да се оправиме.

26

Анонимен

преди 5 години

Интересно ми е как този ром ще плати 450 бона. То с работа и без този ром неможе да ги изкара.

fallback