Снимка: БулФото
fallback

Депутатът от ДПС Димитър Аврамов е с обвинение от спецпрокуратурата за търговия с влияние.

Разследването установило, че той и двама негови помагачи, са поискали 220 000 лева от бизнесмен и право на ползване на земеделски земи, собственост на бизнесмена.

Престъплението е извършено в периода между 6 и 17 юли 2012 г., съобщиха от държавното обвинение.

Депутатът взел 100 000 лв., като в замяна обещал да упражни натиск върху директора на Областна дирекция "Земеделие" в Монтана, за да отмени заповед за служебно разпределение на ползването на земя в землището на село Стубел, да издаде заповед за въвеждане във владение на фирмата на бизнесмена в масив в селото и да сключи споразумение за ползването на земелски земи.

Аврамов трябвало да окаже натиск и върху шефа на местната полиция в Монтана, който да осигури полицейска охрана върху масива при прибирането на реколтата от рапица.

През 2012 г. Аврамов е обвинен в търговия с влияние, но е оправдан от Софийски градски съд през 2016г. Тогава прокуратурата обяви, че ще протестира.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

koko

преди 5 години

Само за това как изглежда ,веднага арестуван.

17

Анонимен

преди 5 години

...момчето си чист етнически българин...-----Ама друг път.На очите ли си да вярвам или на някой който пише че го познава.А и антропологическите му особености пределно ясно показват че е от тези които медиите наричат роми.

16

Анонимен

преди 5 години

Значи-и-и, момчето си е чист етнически българин, независимо от физиономията му. Познавам го лично. Жена му е собственик на "Гала" - Монтана, брат му го разследваха за връзки с престъпни групи, не знам доказа ли се нещо. Момчето се издигна и влезе в парламента от ГЕРБ, после се оля в деянията си от там го напъдиха. ДПС го приеха, щото те приемат всякакъв политически ***. За 200000 лв. по аналогия с Иванчева трябва най-малко на 40 години да го осъдят, ама едва дали ...

fallback