Снимка: Булфото
fallback

Срещу гаранция от 1000 лв. съдът пусна собственичката на ротвайлерите, които на 10 април нахапаха три деца и дядо им в софийското село Железница.

Oще по темата
Прокуратурата поиска постоянен арест за жената.

Съдът счете, че има доказателства, че е извършила престъплението - не е положила достъчно грижи за животните и те са причинили средна телесна повреда - обезобразяване на долни крайници на три деца.

Обвиняемата Полина Шишманова твърди, че кучетата били откраднати. Според съда кучетата или са пуснати от собствениците си, или са избягали от дома си.

В залата стана ясно, че ден преди това е имало отново инцидент с ротвайлерите на обвиняемата - тогава те влезли в двора на неин съсед. На 8 април около 14 часа ротвайлерите влезли в имота и нападнали кучето му, причинявайки му тежки увреждания - извадено око, счупен таз.

Ротвайлерите, собственост на Шишманова, са агресивни, заключи прокуратурата. Телената ограда, където живеят кучетата, не е нарушена и няма как те да са избягали. Съпругът на обвиняемата обаче твърди, че клетката на животните била разбита и така те са изчезнали.

Свидетели на случилото разказаха, че двете кучета били без каишки и намордници. Те ухапали многократно по цялото тяло възрастния човек и трите деца, сочи експертизата на прокуратурата.

Стана ясно още, че ротвайлерите не са минали задължителната ваксинация за бяс през 2019 година.

Шишманова не е осъждана, по думите й е застрахователен агент и има спортен лагер. Според защитата няма опасност да се укрие и да извърши ново престъпления. Защитата обясни още, че обвиняемата признава вината си и много съжалява.

По смисъла на закона престъплението не е тежко - наказва се със затвор до 3 години. Шишманова е обвинена, че не се е погрижила за животните си и така се е стигнало до инцидента. Освен че няма опасност да се укрие жената трябва да се погрижи и за болния си съпруг, който е с два инфаркта и съпътстващи заболявания.

„Това, което съм мислила тия три дни е огромното съчувствие към тези три деца. Моля да не ме задържате под стража”, заяви Полина Шишманова пред съда.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

47

Анонимен

преди 5 години

Оставете жената.И тя като Цв.Цв. и другите няма повече да прави така.

46

Анонимен

преди 5 години

До АнонименАбе пич! Държавата нали сме тези дето пишат коментарите. Нали Фандъкова тръгна да прибира кучетата и 40 кочелюпоклонците се разтропаха под прозореца на ББ щото щели да се заразят в кучкарниците. И я спряха. Нали веднага ще излезат. *** народ, слаба държава!

45

Плъхозащитник

преди 5 години

ТРЯБВА един кучкар да влезне в затвора, за да разберат другите, че да имаш куче е отговорност.Всяка сутрин виждам кучкарите от квартала, как се събират в оградена детска площадка, където пускат кучетата си "да потичат" и да се изходят в пясъчника, където после ще си играят децата.Някой виждал ли е кучкар да ходи с найлонова ръкавица и да събира кучешките екскременти? Може би 1 на 100 го прави.

fallback