Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Върховната касационна прокуратура възложи на КПКОНПИ и НАП да проверят произхода на средствата за придобиване на недвижими имоти на значителна стойност от народния представител от БСП Крум Зарков, съобщиха от прокуратурата.

Oще по темата

Прокуратурата иска информация относно притежаваните от Зарков недвижими имоти, историята по собственици на всеки от закупените имоти, относно декларирането на имотите в съответните общински райони, относно заплащането на продажната цена и дължимите данъци и такси, както и относно произхода на средствата за покупката.

С разпореждане на прокурор от съответните нотариуси ще бъдат изискани пълни копия от нотариалните дела за всяка сделка, при стриктно спазване на разпоредбите на Закона за нотариусите и нотариалната дейност.

От Зарков ще се иска съгласие за разкриване на банкова тайна, като при липса на такова ще се процедира по реда на Закона за кредитните институции.
На органите на НАП е възложено извършването на действия в съответствие с правомощията им относно спазването на данъчното законодателство във връзка с проверяваните сделки, цитирани в медиите.

Проверката на соцдепутата Зарков идва след разразилия се през изминалите седмици "Апартаментгейт". Заради евтините апартаменти на властта оставка подадоха шефът на парламентарната група на ГЕРБ Цветан Цветанов, правосъдният министър Цецка Цачева, зам.-министрите на спорта и енергетиката Ваня Колева и Красимир Първанов.

Малко след това пък главният прокурор Сотир Цацаров разпореди на Върховната касационна прокуратура да извърши проверка как Пламен Георгиев си е купил апартамент с огромна тераса. Проверяват и сина на шефа на Националното следствие Борислав Сарафов, както и съпругата на шефа на ВКС Лозан Панов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

72

справедлив

преди 5 години

По -крадливи от герберунгелите няма.Факт.Зарковци , марковци пасти да ядат.Няма герберунгел който да е във властта и да не краде.Просто няма такъв.На всеки пост ,на всяко място Шайката граби и граби.Даже ДПС останаха в сянка.И всичките конпита ,боркорчета и други подобни са съставени от герберунгели ,които да замитат следите от грабежа.

71

Уйдоколене

преди 5 години

Няма по нагли от ***

70

Анонимен

преди 5 години

Каква свободна европа бе ка..т,ПРОКОПИЕВ И КАПИТАЛ,БИВОЛИ РАЗНИ И БИВОЛИЦИ ОТ КРУШОВИЦА,И ДЕЧИЦА НА РУСКИ МАЙКИ/МИЛИЙОНЧЕВА/,свободна Европа,дръжки...

fallback