Снимка: Булфото, архив

Варненският окръжен съд прати за 7 години в затвора 15-годишният Денис Живков, който се гаври и уби жестокото бездомник. Негов съучастник е 14-годишният Камен, който обаче беше пратен в интернат, защото е малолетен.

Още по темата

Двете момчета, които по време на извършването на престъплението са били на 13 и на 14 години, пребиха до смърт 53-годишния бивш полицай Красимир Куртев, който от години живеел като клошар, припомнят от съда.

Той бе намерен гол и измръзнал от студ в района на пазара до блок 20 в кв. "Владиславово" във Варна 21-и януари миналата година.

Според патолозите причината за фаталния край на бездомника е тежка черепно-мозъчна травма, но имал и счупени ребра, причинили разкъсване на вътрешните му органи.

До жестокото убийство се стигнало, след като клошарят и момчета, които са от ромски произход, се скарали пред пункт за изкупуване на вторични суровини на 16 януари.

На другия ден се засекли край контейнери за боклук, момчетата решили да му отмъстят и започнали да го бият на улицата.

На 20 януари двете момчета се разхождали сприятелите си Атанас и Васил. Около 20.30 ч. четиримата минали покрай бараките до бл. 20 и се сетили, че в една от тях живее бездомникът. Денис и Камен нахлули и намерили жертвата си. Започнали да го налагат с юмруци и ритници по цялото тяло, като в същото време се гаврили с нещастника - уринирали върху него и наливали алкохол в устата му, докато той започнал да се дави. На няколко пъти момчета се засилвали и скачали върху тялото на безпомощният мъж.

Двете момчета били съседи и братовчеди. Живеели в две мизерни къщи, една до друга в махала махала над "Владиславово". По-големият - Денис, все още се води ученик. Стигнал до осми клас, но рядко ходел на училище. 13-годишният му приятел зарязал образованието си преди 2 години.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase