Снимка: архив "Булфото"

"Не искам да ме пускате, искам да отида на преглед. 7 месеца в турския затвор се грижиха по-добре за мен, отколкото тук", каза арестуваният като лидер на престъпна група за рекет, принуда и палежи Димитър Желязков-Очите пред апелативния спецсъд, съобщава "24 часа".

Още по темата

За да онагледи състоянието си, той е вдигнал тениската си пред тримата съдии, показвайки следи от операции след атентата срещу него през 2016 г.

Въпреки това спецсъдът реши да остави Димитър Желязков в ареста окончателно. Според магистратите няма основания Желязков да бъде пуснат на свобода, информира БТА.

Припомняме, че срещу подсъдимия има показания, че е изнудвал бизнесмени. Според свидетели никой не е могъл да развива собствен бизнес, без Митьо Очите да разреши това. Бандата му изнудвала търговци за процент от печалбата. Плащала по 1000-1500 лева за палежи, предимно на катафалки.

Според прокуратурата Димитър Желязков наложил контрол върху погребалните агенции в Бургас. Собственик на една от тях бил принуден да прехвърли бизнеса си, а жена - джипа си, на посочени от бандата хора.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase