Снимка: BulFoto
fallback

Адвокати излизат на протест пред Народното събрание заради Закона за мерките срещу изпирането на пари, съобщава БНТ.

Oще по темата

Той ги задължава да докладват на ДАНС за съмнителни парични операции на техни клиенти и да обучават служителите си да разпознават прането на пари.

Юристите твърдят, че новите мерки нарушават Конституцията, тъй като застрашават адвокатската тайна. Те настояват адвокатите да се изключат от списъка на лицата, които са длъжни да докладват информация, и правната консултация да отпадне от обхвата на закона.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

29

Анонимен

преди 5 години

До СчетиЗащото адвокатът е защитник на своя довереник и спецификата на професията им изсиква да запазят тайната на клиента си. При счетоводителите не е така и счетоводната дейност изобщо почива на различни принципи.

28

Анонимен

преди 5 години

Вместо да вземат хонорари от мръсните пари, сега трябва да докладват. Ако вземат от мръсните пари, ще станат организирана група заедно с клиентите им.

27

Анонимен

преди 5 години

Върна се Държавна сигурност. Всички подписват декларации за донасяне на информация. Т.е връщат се доносите и доносниците. Така е нормално във всяка държава, която иска да се бори с престъпността. Евроатлантиците, борците със социалистическата ДС, псевдодемократите, чиито предшественици бяха обявили война на САЩ и Великобритания, нямат против.

fallback