Снимка: Булфото, архив

Бунтът на жителите на пловдивския квартал "Стопилиново" срещу полицейската акция която се проведе там снощи, е бил предвождан от ислямисти. Това твърдят от ВМРО в позиция, разпространена до медиите.

"Ние, Патриотите от ВМРО, сме категорични, че полицията е действала законно и професионално", настояват воеводите.

Те допълват, че по данни на МВР акцията е срещу група, която се занимава с наркоразпространение.

Още по темата

"Арестувани са 4 човека и е открит над половин килограм хероин. В опит да избягат от органите на реда те нахлуват в близка механа. Последват провокации  и опит за предизвикване на безредици от страна на циганите, предвождани от общинския съветник Айри Мурад. Лицето Мурад е от партията на Орхан Исмаилов – НПСД, която е част от новата "родолюбива" коалиция на Веселин Марешки.

Той е скандално известен в Пловдив с проповядването на радикален ислям, насаждането на междуетническо напрежение и опити за злоупотреби с общински средства. Айри Мурад открито проповядва, че  жените не трябва да работят и трябва да носят бурки. Преди време той даже се похвали, че извежда жена си веднъж седмично, кара я да ходи забулена и не ѝ позволява да работи. Държим да подчертаем, че същият този "родолюбец" – коалиционен партньор на друг отявлен подобен, за какъвто се представя Марешки, снощи застана начело на етнически бунт срещу вицепремиера Каракачанов и държавата", пише още в позицията на ВМРО.

От партията допълват, че полицията и армията олицетворяват правовата държавата и всяко посегателство срещу полицаи и военнослужещи е посегателство срещу държавността.

Така че воеводите се заканват, че ще подадат сигнал до ДАНС срещу провокатора Айри Мурад за извършване на антидържавна дейност и разпространение на радикален ислям.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase