fallback

Общ преглед

Делото срещу отстранения кмет на столичния район "Младост" Десислава Иванчева и заместничката й беше отложено от Специализираният наказателен съд за 11 януари.

Всички материали по делото са в Апелативния специализиран наказателен съд и експертизите, които наказателния спецсъд трябва да разгледа не могат да бъдат приети.

Oще по темата

В съда заместничката на Иванчева Биляна Петрова заяви, че е открила разминаване в СРС-тата, публикувани от съда.

Тя казвала: "Не искам да ходя в центъра", а в записите от разследването било записано: "Не искам 10%", пише "24 часа".

Пред медиите Иванчева и Петрова изразиха надежда, че домашният им арест ще бъде потвърден.

Те отхвърлиха твърденията, че зад тях стои политическа партия.

"Успяхме да разбутаме статуквото, да намерим доста измами за милиони, развалихме комфорта на управляващите и държавността, така че има съвсем основателни причини да бъдем дискриминирани и отстранени", каза Десислава Иванчева.

Припомняме, че Иванчева и Петрова бяха спипани в центъра на столицата през април месец миналата година по обвинение за искан подкуп от 500 хил. евро.

В края на декември 2018 г. Спецсъдът промени мярката на Иванчева, Петрова и Дюлгеров като ги постави под домашен арест, но прокуратурата протестира това решение пред втората инстанция. Оттогава Апелативният спецсъд все още не е взел решение дали да потвърди това определение или не.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

40

Анонимен

преди 5 години

Мафията пак постигна целта си на наш гръб. Проклета държава.

39

до 38

преди 5 години

Кърджилов, ти ли си?

38

Анонимен

преди 5 години

34,35,36 и 37 са един и същ човек най-вероятно от електората на Герб или някой който има интерес в Младост и кметицата го е отрязала! Радвам се че кметицата ви разчопли всички схеми и се надявам като излезе и я оневинят да влязат доста хора в затвора!

fallback