Снимка: архив "Булфото"
fallback

Десислава Иванчева, Биляна Петрова и Петко Дюгеров излизат утре от ареста. Условието обаче е Министерството на правосъдието да осигури гривни за мониторинг, каквито обаче в момента действащи няма, съобщава БТА.

В определението си съдия Иво Хинов, който за трети път постановява освобождаването на тримата, записа, че те може да напуснат ареста, но домашният им арест трябва да се контролира с гривни.

Според юристи още от 2016 година такава възможност в закона има. Практически обаче такава система няма изградена.

В същото време прокуратурата протестира освобождаването на тримата подсъдими за подкуп. От обвинението първоначално са поискали спецапелативният съд да спре действието, което поражда определението за освобождаване. Снощи, в 17.00 часа, обаче от спецпрокуратурата са изтеглили специалното си искане за спиране.

Така, ако МП намери гривни за контрол на Иванчева, Петрова и Дюлгеров, те ще излязат утре от ареста в 12.00 на обяд. Не е ясно какво ще се случи, ако такива технически средства не бъдат намерени, защото в определението на съда ясно е посочено, че домашният им арест трябва да се изпълнява при това условие.

Иванчева и заместничката й Биляна Петрова са под стража от 17 април, когато бяха арестувани при показен 5-часов арест на централен столичен булевард.

Иванчева бе обвинена за взимане на подкуп в особено големи размери от строителния предприемач Александър Ваклин, за да придвижат разрешението му за строеж в квартала, а Петрова е сочена за помагач на бившата кметица.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

40

Анонимен

преди 5 години

ВАКЛИН ШО КЕ ПРАИШ?

39

Някой

преди 5 години

Тя отдавна си е завила сърмите...с толкова пари

38

СЪдии и

преди 5 години

Прокурори са уж интелигентни хора; преди нещо да се предложи, не се ли осведомяват?ТОЗИ АБСУРД (ако има съгласия за дом.арест, но НЯМА гривни) е за ЦИТИРАНЕ в ЕП!)ИЛИ НАРОЧНО така е "ОБВЪРЗАНО"- хем ще се АФИШИРА:"НИЕ СМЕ ЧОВЕЧНИ", но ... нямаме гривни..??А КОЙ Отговаря за гривните?КЪДЕ са??? КОЙ е НАЧАЛНИК??? на служителя??НЯКОЙ става смешен, а не бива.

fallback