Снимка: МВР

"Полицаите стреляха по мен много пъти. Бях под стрес, уплаших се и избягах", каза в Софийския градски съд 23-годишният Захари, който прегази с автомобила си полицай на столичен булевард при опит да бъде проверен, а след това избяга.

Инцидентът стана малко преди полунощ на 15 декември на бул. "Александър Малинов" в "Младост".

Захари бил спрян от униформените, защото им се сторил съмнителен. 23-годишният мъж потеглил назад, изминал разстояние от около 2 метра, а след това ударил паркирано "Рено".

Още по темата

След това рязко тръгнал напред в посока към тревните площи, а през това време двамата полицаи от патрула се намирали в близост до превозното средство.

Захари се насочил към единия от тях и вместо да спре, директно блъснал с колата си служителя на МВР. От удара полицаят има 5 счупени ребра, таз и десен крак.

Полицаят беше настанен почти незабавно в УМБАЛ "Света Анна", където му беше оказана лекарска помощ. Състоянието му бързо беше стабилизирано, но въпреки това дълго време бе с опасност за живота.

Веднага след инцидента Захари зарязал колата си на паркинг в Студентски град и се укрива в продължение на два дни при свой приятел.

В превозното средство бяха намерени брадви, секири, мачете и други приспособления, както увериха от "Криминална полиция" в СДВР. В колата имало и наркотици.

В хода на делото стана ясно, че Захари е успял да се оттърве и от два пистолета, единият от които газов. Стана ясно също така, че през януари 2016-та мъжът е бил осъждан за разпространение на наркотици.

23-годишният Захари беше заловен в понеделник. По делото в момента работи съдия Доротея Кехайова, която посочи, че няма никакво доказателство след инцидента с блъснатия полицай, по колата на Захари да е била открита стрелба. Нито по автовобила, нито около него са били открити следи от куршуми.

Магистратът определи мярка за неотклонение на 23-годишния обвиняем, който засега остава в... ареста, съобщи , "24 часа".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase