Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Специализираният наказателен съд ще решава дали да остави за постоянно в ареста Николай и Евгения Баневи.

Часове след като двамата бяха екстрадирани в България Специализираната прокуратура ги обвини за участие в организирана престъпна група за данъчни и длъжностни престъпления и за пране на пари, действала от 2005 година, предаде Bulgaria ON AIR.

Oще по темата

Първа на родна земя пристигна съпругата на бизнесмена – с полет от Мюнхен. Тя се е запознала и с обвиненията си в Националното следствие. Малко след нея у нас беше върнат и Николай Банев.

Специализираната прокуратура обяви, че са им предявени обвинения за седем различни престъпления, извършвани в продължение на 13 години.

Едно от обвиненията към бизнесмените е за пране на пари в размер на над 1 млрд. лева.

Прокуратурата ще повдигне обвинение и на майката на Николай Банев Мария, обясни зам. главният прокурор Иван Гешев.

Тя е участвала в управлението на множество дружества от холдинга "АКБ Форест". На Мария Банева ще бъде поискана мярка "парична гаранция".

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

31

Victimized

преди 5 години

Колкото и да са ми противни и Баневи и Арабаджиеви на всички е ясно, че става въпрос за пре-разпределяне на власт и капитали. Едно време мутрите са рекетирали чрез физически заплахи и всичко подобно, днешно време рекетират, чрез бездействието/действието на прокуратура и полиция, чрез медии, чрез евро субсидии, чрез НАП, с всички инструменти на властта.Въпреки всичко ние никога няма да видим ревизия на приватизацията, каквато реално е нужна, за да може такива като тези да получат реални присъди

30

До Анонимен 15

преди 5 години

Прав си, но в случая "Баневи" задължително трябва да се разрови дълбоко и да се открият и накажат и този, който е измислил схемата и този който е покровителствал и закрилял от закона фамилия Баневи. Нима мислиш, че те сами са измислили и организирали всичко без да си подсигурят закрила? В противен случай "мозъците" и "кръстниците" отново ще "перат парите" през такива като тези, а ние ше се радваме, че е гръмнал някой "бушон"

29

tt

преди 5 години

Ха сега да видим колко ще им измъкнат.Преди години,когато съдеха един бивш кмет се чу,че в прокуратурата са влезли 50 милиона.Щели да се избият кой да участва в делото му.

fallback