Снимка: БТА
fallback

Проверка в завод "Арсенал" в Казанлък е възложена от спецпрокуратурата на началника на служба "КОС" при Главна дирекция "Национална полиция".

Oще по темата

Проверката е свързана с иззетите на 4 декември в област Стара Загора 17 автомата "Калашников", 15 пистолета "Макаров" и 12 цеви за същия пистолет, за които има основания да се предполага, че са произведени в завода и незаконно са изнесени оттам.

Това съобщиха от Апелативната специализирана прокуратура.

В рамките на един месец службата трябва да представи обобщен доклад, в който да се отрзят направените констатации, включително има ли извършени нарушения на нормативни актове, какви са били предприетите мерки и действия за отстраняването им, санкционирани ли са виновните.

Ако проверката не може да приключи обективно в рамките на месец, предвид мащаба й, Специализираната прокуратура трябва да бъде уведомена за причините, както и за възможния най-кратък срок за приключването й.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

18

@ #14 & 15

преди 5 години

До Анонимен: Ами защото оръжието е за износ, но не са се отчели на когото трябва и властите са пратили ордите на ГДБОП и СпП, та дори и Гешев, да им приберат всичкото оръжие. Вчера сума ти снимки направиха с премиера и нищо чудно Спиридонов да стане гл.секретар на МВР, макар че мин. Маринов хич не е приплакал за него. Сега Спиридонов и Гешев ще са на върха на славата 2-3 дни, сетне ще предадат автоматите, пищовите и боеприпасите на онези от Кинтекс или някоя друга фирма за износ и дотук.

17

ИванГ - продължение

преди 5 години

Тази работа много мирише на оръжие за износ или остатък от изнасяно такова. Кои бандити ще използват леки картечници ЛК, сума ти автомати и резервни части за РПГ? Пистолет всеки криминално проявен може след подходящо "отчитане" пред КОС да си вземе. Ами тези 40 хил; (Гешев каза 100 хил.) патрони за какво са им? И друго: Когато вчера даваха интервю, на снимките бяха мин.Маринов, Малката Рибка, Ив.Гешев и Спиридонов.Днес от тях никой не остана да продължи разследването:само КОС...

16

ИванГ

преди 5 години

А бре милиционери и пишман прокурори, какво ще направи началникът на служба КОС, като това е работа на ОДМВР - Стара Загора и най-вече на криминалистите от тази дирекция, които най-добре познават хората с криминално минало, работили в Арсенал и в тези домове трябваше да се търсят части за автомати и пистолети! Онези от Арсенал пък трябваше да проверят серийните номера на калашниците, защото нищо чудно автоматите да са обезопасени със заменени части. И цялата тази работа много мирише /следва

fallback