Снимка: архив, Булфото
fallback

Все още не са ясни мотивите на 72-годишния Сашко Игнатов, който снощи се опита да нахлуе в сградата на Президентството.

Знае се обаче, че оръжието, което е носел в себе си, е било законно притежавано.

Oще по темата

Мъжът е от Перник, криминалнопроявен. През 2004 г. е бил осъден за убийство при самоотбрана, което е станало през 2002 г. при инцидент на бензиностанция, свързана с неговия бизнес.

За Игнатов се знае още, че има няколко фирми, които се занимават със строителство, охрана и търговия с горива.

Снощи, повече от три часа на адреса, на който живее Игнатов, имаше полицаи от Криминалната лаборатория. Извършен е обиск на дома му.

Припомняме ви, че мъжът беше задържан от жандармеристи на входа на институцията и в момента се намира в ареста на Първо районно управление.

"За щастие нищо сериозно не се е случило. Въпросът обаче е, защо човек с присъда за убийство се разхожда въоръжен из София. Според всички нормативни уредби в държавата е невъзможно такъв гражданин да разполага със законно протежавано оръжие", посочи пред Bulgaria ON AIR криминалният журналист Богдана Лазарова.

Тя отбеляза, че този случай е показателен за това, че МВР не упражнява контрол върху лица, лежали в затвора и е необходимо обяснение от страна на ведомството.

Експертът по сигурност ген. Румен Ралчев допълни, че Законът за НСО не давал повече права от това, което служителите вчера са извършили в сградата на президентството, а именно - залавяне, обезвреждане, обискиране, изземване на оръжие и предаване на МВР.

"След това специализираните служби са тези, котио трябва да се заемат със случая. И не бих се изненадал след известно време това да се квалифицира като дребно хулиганство и въпросният мъж отново да се разхожда въоръжен из столицата ни", каза Ралчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

45

Щерю

преди 5 години

Сашко от Перник - заловен с огнестрелен винкел в Президентството...

44

Анонимен

преди 5 години

Ето какви работи стават с хората от народа решили да се видят с президента.

43

Анонимен

преди 5 години

Ами хора като този преди 9.IX.1944 извършили точно такива ундорми,след 9.IX.44 са станали активни борци и сега ни управляват техните внуци!

fallback