Снимка: архив, Булфото
fallback

Петко Дюлгеров, който е подсъдим като посредник за подкуп от 70 хил. евро за кметицата на "Младост" Десислава Иванчева, е бил изгонен от жена си, след като в края на октомври спецсъдът го пусна под домашен арест.

Съпругата му Анна Лютакова не го приела в общия им апартамент и Дюлгеров бил заставен да смени адреса, на който да се изпълнява мярката му за неотклонение, пише "24 часа".

Oще по темата

Посочил е адрес в столичния кв. "Лагера", за който не се знае чий е и дали не е под наем. Подобна информация няма в деловодството на спецсъда.

Причините за разногласията в семейството били от личен характер. Съпругата на Петко Дюлгеров - Анна Лютакова е главен експерт в Министерския съвет, но е в неплатен отпуск. Преди това е работила в Изпълнителната агенция "Автомобилна администрация", Министерството на финансите и в голям завод. Дамата е юрист, завършила е право в Софийския университет.

Дюлгеров е задържан вкъщи от края на октомври. Тогава съдия Иво Хинов нареди изпълнението на мярката му за неотклонение да стане незабавно. Срещу решението на съда възразява прокуратурата с протест пред втората инстанция. На 5 ноември съдът решил да отложи изпращането му в апелативния спецсъд, казват от обвинението.

От там уточняват, че протестът им бил депозиран чак на 16 ноември, когато бяха изменени и мерките за неотклонение на Иванчева и заместничката ѝ Биляна Петрова. Сега се очаква окончателно решение на апелативните магистрати за свободата на Дюлгеров.

Той бе арестуван с Иванчева и Петрова на 17 април и тогава призна пред разследващите, че намерените у него 14 хил. евро са част от подкуп от 70 хил. евро, който бизнесменът Александър Ваклин е дал на кметицата на "Младост".

Петко Дюлгеров е прибрал дела си от Ваклин, след като се усамотил в мъжката тоалетна на заведение на ъгъла на столичните ул. "Раковски" и "Гурко".

През лятото той искаше свободата по медицински причини. В обясненията си пред прокуратурата той казал, че взел подкупа, за да оперира окото си.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

Анонимен

преди 5 години

Ваклин постигна целта си, съсипа живота и психиката на двете жени, които му спъваха плановете, а за протежето си уреди домашен арест.

10

Анонимен

преди 5 години

Тоз пуснат с благословията на спецсъда да избяга. Колко ли е платил? Проре.ете сметките на тези дето са го пуснали дали не са набъбнали. И на този шмекер, дето е главно лице в цялата постановка и цялото обвинение е върху неговата дума. Кой ще гарантира, че не лъже? Къде са измислените ви доказателства? Вместо да преследват истинските престъпници, те се толерират, а невинните жени са подложени на психически терор.

9

Анонимен

преди 5 години

Адреса е в блока построен от Ваклин груп. Деловодството на съда да не се чуди на кой е.

fallback