Снимка: БТА
fallback

Апелативният специализиран съд обяви, че спира от изпълнение днешното съдебно решение, с което отстраненият кмет на столичния район "Младост" Десислава Иванчева и заместничката ѝ Биляна Петрова бяха пуснати под домашен арест незабавно.

 Мотивите са, че преди по-малко от месец друг състав на Апелативния съд вече е оставил в ареста двете обвиняеми, а това налагало задълбочена преценка на всички обстоятелства около мерките им за неотклонение, пише "Дарик".

Така Иванчева и Петрова отново остават в ареста до произнасянето на втората инстанция, което вероятно ще стане през следващата седмица.

Oще по темата

 
По-рано през деня Специализираният наказателен съд пусна под домашен арест отстранения кмет на „Младост” Десислава Иванчева и заместника й Биляна Петрова.

Подобно решение Специализираният наказателен съд взе и преди месец. Мотивите на съдия Иво Хинов тогава бяха, че всички свидетели от община „Младост” вече са разпитани в съдебна зала и Десислава Иванчева и Биляна Петрова не могат да им повлияят, ако бъдат пуснати под домашен арест.
 
Съдът обаче постави условие, че решението ще влезе в сила само ако бъде потвърдено от втората инстанция. Тя обаче го отмени заради „риск от бъдещо престъпно поведение” на двете обвиняеми и опасност да повлияят и на останалите свидетели по делото.

Двете жени са под стража от 17 април, когато бяха арестувани при показен 5-часов арест на централен столичен булевард. Иванчева е обвинена за взимане на подкуп в особено големи размери от строителния предприемач Александър Ваклин, за да придвижат разрешението му за строеж в квартала, а Петрова е сочена за помагач.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

68

Анонимен

преди 5 години

ЕЛА СИ - *** СИ , ДОЙДИ МИ НА ГОСТИ ДА ЯДЕМЕ ЕДНА ПЕЧЕНА ГУЦА ГУЦААА :)))))))))

67

Анонимен

преди 5 години

Защо делото не се гледа пред открити врати, какво се крие

66

Анонимен

преди 5 години

Зора е да не дадат интервю по медиите.

fallback