Снимка: BulFoto
fallback

Бургаският съд отказа да изпълни съдебна поръчка на турските съдебни власти по делото срещу нашите гранични полицаи. Днес бе заседанието в морския ни град по искането за правна помощ на I-ви Тежък наказателен съд - гр. Къркларели, предава БТА.

Мотивите на съда са, че изпълнението на съдебната поръчка на Турция за ново изслушване на граничния полицай Цонков и тримата му колеги би накърнило суверенитета на България. За престъпленията, в които са обвинени нашите гранични полицаи, е изтекла абсолютна давност. По този начин би бил нарушен правният принцип "не два пъти за едно и също нещо", пише 24часа.

Oще по темата


Бургаският съдия Петя Георгиева прекрати производството по искането на Турция. Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.

Процесът в Турция по същество е насрочен за 12 март.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

21

123

преди 5 години

Тези УБИИЦИ защо не са в затвора и да чакат смъртни присъди?????? Абе нали са български полицаи могат да правят каквото си поискат ...... Ехххх КОГА най после Турция ще ни освободи от тези ,, И ЗВЕ РГИ,,??????

20

Coni

преди 5 години

Не само от турската страна навлизат рибари и от българската страна навлизат но никой от турската страна не застрелял българин като куче както го направиха от нашите бабаити аз съм бил на границата войник и при наз ставаше да влизаме в турската страна но никой не беше убиван като куче всеки да си носи отговорност той разби едно невинно семейство

19

Курт Щудент

преди 5 години

До бай *** ( коментар 5)Ти беше ли там, за да знаеш дали ситуацията е застрашила живота им?По нагоре в текста ясно е написано, че е оказал съпротива. Освен незаконен риболов имаме и незаконно преминаване на граничната бразда на място, което не е определено за законно преминаване. Такива са ГКПП-тата, след надлежна проверка на документи и багаж.

fallback