Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Главният архитект на София Здравко Здравков делегирал правомощия на бившия кмет на район "Младост" Десислава Иванчева да спира и разрешава строежи до 15 метра.

Пред спецсъда, където Здравков свидетелства по делото срещу Иванчева, той обясни, че бившият кмет сама си поискала тези правомощия. Това станало още в началото на нейния мандат.

Oще по темата

Здравков обясни обаче, че принципно нямало такава практика.

Пред съда той разказа още, че и при него имало редица сигнали за забавени преписки от страна на Иванчева, като сред тях била и тази на основния свидетел по делото Александър Ваклин.

Именно бизнесменът подаде сигнал срещу Иванчева, че му иска пари. Така при акция освен нея, беше арестувана и заместничката й Биляна Петрова, както и бившият районен кмет Петко Дюлгеров.

Здравков разказа, че бил посъветван да подаде сигнал за забавените преписки в спецпрокуратурата. Така и направил в края на миналата година.

Пред съда Здравков даваше показания в присъствие на адвокат.

Той си спомни, че Иванчева бавела обявления за подписани от него разрешителни за строеж. Заради това Здравков дори инициирал изслушване на Десислава Иванчева в Столичния общински съвет, но ефект нямало.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

Анонимен

преди 5 години

До ИДИЛИЯАбе те може и нещо друго да чукат през прозорците,не само ракия,нали имаше един такъв филм,не си спомням как се казваше,но през дупките си говореха,караха и си подаваха продукти.

19

ДжуджанкаG

преди 5 години

До cky2kbgХахах аз пък помислих, че се подвизава във Фейса;))) Викам си, дали и компютри нямат затворниците? :))

18

cky2kbg

преди 5 години

Още по-гадна във фейса станала

fallback