Снимка: Булфото, архив

Състав на Шуменския окръжен съд уважи искането на Окръжната прокуратура в града и със свое определение взе най-тежката мярка за процесуална принуда - "задържане под стража", на обвиняемия инспектор от Агенцията по безопасност на храните, които бе арестуван за отглеждане на марихуана, съобщиха от Апелативната прокуратура във Варна.

Още по темата
Мъжът е привлечен като обвиняем за държане с цел разпространение и за отглеждане на марихуана. Обвиняемият, който е ветеринарен лекар, до момента беше задържан за срок до 72 часа с цел довеждането му в съда, припомнят от прокуратурата.

По данни на съдебната институция, инспекторът от Агенцията по безопасност на храните, бил спрян за проверка от полицейски служители по сигнал. След тестване с техническо средство се оказало, че той управлява автомобил след употреба на наркотици.

При претърсване в дома му в шуменския квартал "Дивдядово" били намерени в процес на сушене 80 кг стебла и листа марихуана, както и суха маса канабис.

В гориста и трудно достъпна местност край село в Шуменско следово куче е открило плантация с марихуана, като височината на дърветата - специален холандски сорт, достигала до четири метра.

Мъжът е признал, че сам е засял и отглеждал конопа, а технологията е намерил в сайт в интернет. Пред разследващите заявил, че отглеждал марихуана за лична употреба.

След привличането му като обвиняем той е подал молба да напусне Агенцията по безопасност на храните. Определението на Шуменския окръжен съд подлежи на обжалване пред Апелативния съд във Варна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase