Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

За втори път Административният съд в София – град отмени запечатването на хотел "Маринела", собственост на Ветко и Маринела Арабаджиеви, предаде БНР.

Още по темата
Според магистратите разпореждането на Националната агенция за приходите за предварително изпълнение на принудителната мярка е незаконосъобразно.

"Дори и да е налице необходимост от защита интереса на фиска и препятстване от извършване на други нарушения, запечатването на целия хотелски комплекс и забрана на достъпа до него противоречи на административно-процесуалния кодекс, според който административният акт и неговото изпълнение не могат да засягат права и законни интереси в по-голяма степен от необходимото от целта, за която се издава самия акт", мотивира се съдия Димитрина Петрова.

НАП може да обжалва определението пред Върховния административен съд.

Ветко Арабаджиев и съпругата му Маринела са обвинени в участие в организирана престъпна група за данъчни престъпления и пране на пари. Двамата са извън страната и се издирват от Интерпол.

Съдът е запорирал банкови сметки и търговски дялове на семейство Арабаджиеви, защото в официалните регистри Ветко Арабаджиев не фигурира като собственик на недвижими имоти и автомобили. Съпругата му Маринела Арабаджиева също не притежава автомобил, но има имоти на свое име, над четири от които е наложен запор.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase