Снимка: архив, Булфото

Пенсиониран учител по математика и бивш директор на основно училище в Казанлък застава пред Темида за 12 случая на блудство с непълнолетни момиченца, предаде "Монитор".

67-годишният Стоян Ганчев беше задържан след жалба на 13-годишна тийнейджърка на 20 декември м.г. в хода на досъдебното разследване се стигнало до общо 68 случая с 11 негови възпитаничка на възраст от 12 до 14 години и една, която е имала 16 години.

Децата са дали показания пред съдия в присъствието на педагог, психолог и психиатър.В продължение на 8 месеца възрастният математик е бил с мярка за неотклонение "задържане под стража", която в момента е променена в "парична гаранция".

Обвинителният акт е внесен в старозагорския окръжен съд и предстои разпределянето му на случаен принцип за разглеждане от състав в понеделник. С осем от момиченцата даскалът се "забавлявал" на работното си място в училището, а за четири е използвал дома си.

В хода на разследването е  установено,че обвиняемият създал приятелства в социална мрежа с малолетни лица – момичета, и е водил кореспонденция с тях, посредством приложение за разговори и съобщения.

Той е приканвал децата в неговия апартамент,  където извършвал и блудствените действия по отношение на 12 малолетни лица от женски пол, на възраст от 12 до 14 години, изразяващи се във физически контакт с тялото на пострадалите, като такива действия извършвал и на работното си място.

От прокуратурата искат пенсионерът-математик да замине зад решетките за поне 15 от максималните предвидени в НК 20 години.

За  последно Ганчев е бил преподавател в казанлъшкото ОУ "Георги Кирков", преди това е бил директор на ОУ "Антон Страшимиров" в Града на розите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase