Снимка: БулФото

Окръжната прокуратура в Шумен привлече като обвиняем 63-годишния Петър П. за четворното убийство в Каспичан.

Повдигнато му е обвинение за предумишлено убийство на повече от едно лице, по особено мъчителен и с особена жестокост начин, съобщиха от Апелативната прокуратура във Варна.

Още по темата

Жертвите на умишленото убийство са 81-годишният Георги В., 70-годишната му съпруга Гуля В., 48-годишната им дъщеря Славка и 46-годишният им син Веселин.

Четворното убийство в Каспичан е разкрито само за два часа. Сигналът е подаден от дъщерята на убитата Славка, която нямала връзка с майка си от 24 септември.

След като била придружена от полицейски служители до дома на дядо си, са намерени две мъртви тела. Малко по-късно са открити и телата на възрастната двойка.

Обвиняемият, който е син на брата на убития Георги, е задържан с постановление на наблюдаващия делото прокурор в Окръжната прокуратура за 72 часа.

Преди изтичане на срока на предварителното задържане, Окръжната прокуратура в Шумен ще внесе искане в Окръжния съд за определяне на най-тежката мярка "задържане под стража".

Петър е бил осъждан в Смолян за опит за убийство. Присъдата му е била условна и вече е реабилитиран за това престъпление, извършено още през 1989 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase