Полиция пред "Къщата на ужасите" в Каспичан. Снимка: Булфото

Шефът на полицията в Шумен обяви, че още през 2015-а е имало сигнали за скандали между роднините в Каспичан, при които вчера се разрази кървава баня с четири трупа.

"Назад във времето сме получавали един единствен сигнал, постъпил от съседи, че има възникнал конфликт между двамата роднини", разказа пред Bulgaria ON AIR Ялчън Расим.

Тогава убиецът блъска убития, който пада на земята. Тогава агресивният мъж е предупреден да се реши проблема по съдебен начин. Бил е затворен човек, злоупотребявал е с алкохол, допълни той.

Още по темата

Расим разказа, че след кървавия ад, убиецът е опитал да прикрие частично следите си, но в дома му са открити много предмети, които имат отношение към деянието, освен това скрил кървавите си дрехи в пералнята и се готвел да ги пере.

Полицейският шеф допълни, че все още разследващите не са получили конкретен отговор кое е отключила агресията на убиеца, за да грабне брадвата и да избие роднините си.

Расим беше категоричен, че престъплението е извършено по особено жесток начин, а четирите жертви са имали почти еднакви наранявания по главите.

Журналистът Димитър Илиев коментира пред Bulgaria ON AIR, че общото между този случай от Каспичан и много други потресаващи убийства, които се случиха у нас през последните години, е агресията в обществото, която нараства.

"Подобни случаи са едни бушони, които идват да покажат, че съществува един много по-голям проблем в обществото, един социален разпад", настоя той.

Психиатърът д-р Веселин Герев предположи, че извършителят на престъплението по всяка вероятност и друг път е злоупотребявал с алкохол и е бил агресивен.

"Като гледам почерка, става въпрос за една психопатска структура на личността, за един агресивен човек, който е злоупотребил с алкохол и е извършил едно тежко криминално деяние", посочи той.

Психиатълът сподели, че вече от около 20 години злоупотребата с алкохол не е сред нещата, които могат да пратят човек до принудително лечение и по думите му сега берем плодовете на това решение.

Д-р Герев беше категоричен, че сега всеки може да злоупотребява с чашките и така да лекува стреса, на който е подложен.

Очаква се днес прокуратурата да повдигне обвинения срещу четворния убиец. 64-годишният мъж е задържан и се разпитва, направил е пълни самопризнания.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase