Снимка: архив, БулФото

Адвокат Илиан Василев, който защитава Вълчо Арабаджиев, обясни, че родителите на младежа го ангажирали лично.

Още по темата
"Лично Маринела Арабаджиева ми се обади да защитавам сина й", обясни той в предаването "120 минути" по bTV.

Интерпол все още не е обявил официално на страницата си за издирването на Ветко и Маринела Арабаджиеви, в чиито имоти при спецакция бяха открити милиони в брой.

"Аз не познавам това семейство, никога не съм бил в кръга на познатите на семейство Арабаджиеви, за разлика от много магистрати", каза още Василев.

Той смята, че Вълчо Арабаджиев няма да се укрие. Вълчо е на 21 години, като последните 8 години прекарва в чужбина, а последните 5 години учи право в Лондон. Очевидно желанието на родителите му е било да навлиза в техния бизнес, заяви юристът.

Адвокатът подчерта, че за него първата и най-важна задача е била да разбере с какви аргументи прокуратурата се опитва да задържи клиента му в ареста.

Той обясни, че на името на Вълчо е имало внесени около 2 млн. евро, но семейството е преминало през множество данъчни проверки и нарушения не са били констатирани.

"Притеснява ме това, което прокуратурата се опитва да пробута като доказателства, за да бъде задържано това момче. Те използват един кратък период, в който клиентът ми е бил в България, и е наел касета, където има семейно имущество", каза защитникът.

По думите на адвоката на семейството са правени проверки и е установен законнен произход за около 25 млн. лева. "Личните им пари са повече от 20 млн. лева. Част от тях в един момент са решили да внесат в банкова касета. Това е имущество на Маринела и Ветко, това са пари на физически лица, не на юридически", обясни адвокатът.

Коментари Напиши коментар

32

До 13

преди 7 месеца

"След като има отчети в НАП декларации, счетоводни документи. Зад тях стоя
имена с подписи и получени пари за възнаграждение на труда им. Какво
излиза , че са правили фалшиви отчети ли?"

Ха-ха-ха! А ти чак сега ли загря???
Божеееееее, колко мъка има на този свят...

31

Анонимен

преди 7 месеца

Вълчо е абсолютно невинен!И ОВЦЕТЕ също.

30

Анонимен

преди 7 месеца

Всичко е един театър.
Ветко вече мн добре знае от къде му е дошло.
Ако са му казало- край! Това ти беше. Ще те унищожим, защото така иска #Кой или едикой си. Ветко ще знае какво да направи. Или се връща или си остава, където е.
Ако са му казали - споко, просто ти искаме бизнеса или част от него, прехвърли го на едикой си и всичко приключва, ще се договорят, делата ще се гледат, за да го държат на каишка, да не се отметне и след някоя година ще го оправдаят.
Та, вие не го мислете кебапчията.