Снимка: архив, БулФото

Адвокат Илиан Василев, който защитава Вълчо Арабаджиев, обясни, че родителите на младежа го ангажирали лично.

Още по темата
"Лично Маринела Арабаджиева ми се обади да защитавам сина й", обясни той в предаването "120 минути" по bTV.

Интерпол все още не е обявил официално на страницата си за издирването на Ветко и Маринела Арабаджиеви, в чиито имоти при спецакция бяха открити милиони в брой.

"Аз не познавам това семейство, никога не съм бил в кръга на познатите на семейство Арабаджиеви, за разлика от много магистрати", каза още Василев.

Той смята, че Вълчо Арабаджиев няма да се укрие. Вълчо е на 21 години, като последните 8 години прекарва в чужбина, а последните 5 години учи право в Лондон. Очевидно желанието на родителите му е било да навлиза в техния бизнес, заяви юристът.

Адвокатът подчерта, че за него първата и най-важна задача е била да разбере с какви аргументи прокуратурата се опитва да задържи клиента му в ареста.

Той обясни, че на името на Вълчо е имало внесени около 2 млн. евро, но семейството е преминало през множество данъчни проверки и нарушения не са били констатирани.

"Притеснява ме това, което прокуратурата се опитва да пробута като доказателства, за да бъде задържано това момче. Те използват един кратък период, в който клиентът ми е бил в България, и е наел касета, където има семейно имущество", каза защитникът.

По думите на адвоката на семейството са правени проверки и е установен законнен произход за около 25 млн. лева. "Личните им пари са повече от 20 млн. лева. Част от тях в един момент са решили да внесат в банкова касета. Това е имущество на Маринела и Ветко, това са пари на физически лица, не на юридически", обясни адвокатът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase