Снимка: архив, Булфото
fallback

Окръжната прокуратура-София привлече шофьорът Григор Григоров като обвиняем за тежката пътна катастрофа край Своге, отнела живота на 16 души.

Oще по темата

Собственикът на транспортната компания "Мобилус 5" е обвинен в това, че на 25 август, на път 2 -16, при управление на автобус МАН, с посока на движение Своге – София, е нарушил правилата за движение по пътищата: "При избиране на скоростта на движение на водача на пътно превозно средство е забранено да превишава 40 км/ч, сигнализиран с пътен знак В 26" и по непредпразливост е причинил телесна повреда на повече от едно лице и смъртта на повече от едно лице – 16 лица и случаят е особено тежък", квалифицират го от държавното обвинение.

От прокуратурата съобщиха, че повдигането и предявяването на обвинението е извършено вчера, късно следобяд.

С постановление на наблюдаващия прокурор обвиняемият е задържан за срок до 72 часа. Към настоящият момент задържането на Григоров се изпълнява в условията на болнично заведение - ИСУЛ, където той е на лечение.

С постановление на главния прокурор Сотир Цацаров разследването по делото е възложено на Националната следствена служба, като следователи вече осъществяват изземване на относими към разследването документи от МРРБ, Агенция "Пътна инфраструктура", Агенция "Автомобилна администрация" и търговското дружество – изпълнител на ремонта на пътния участък край Своге.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

30

Анонимен

преди 5 години

Скърбя за жертвите, които наистина нямат вина. Според мен добре ще бъде ако някой мног близък роднина на изпълнителите на пътя или на тези които са го приели полети от същото място или се размаже в скалите. Ситият на гладния не вярва. Културна особеност в България.

29

Анонимен

преди 5 години

Следя коментарите под статиите по темата и ми е чудно, как службарите на Баце ще му представят отзвука така, че да не вдигне кръвното! Ако пък не му пука, значи имаме най-дебелокожия и дебелоглавия мин.председател! Не си представям да седи в къщи разплакан! Все пак, това изпитание му е добре предплатено, нали?

28

eho

преди 5 години

Като се разделят пачките и вината остава в бедния....в случая тоя дето е карал с превишена скорост от 5км/ч.

fallback