Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Главният прокурор Сотир Цацаров разпореди извършването на проверка по повод прекратяването на дейността на клона на "Олимпик" у нас.

Oще по темата

Предмет на проверката са начина на осъществяване на държавния застрахователен надзор от страна на Комисията за финансов надзор, на ресорния й заместник-председател, ръководещ управление "Застрахователен надзор" и на това управление, по отношение на конкретния застраховател, съобщиха от държавното обвинение.

Ще бъде проверено спазването на изискванията на закона за започване на дейността на клона на "Олимпик" в България, изпълнението на правомощията от страна на надзорните органи по Кодекса за застраховането и Закона за Комисията за финансов надзор, както и упражняването на текущ надзор, включително след издадената забрана "Олимпик" да сключва нови договори и да удължава срока на досегашните.

Проверката се осъществява от прокурор от Върховната касационна прокуратура и е възложена на Държавна агенция "Национална сигурност".

По данни на КФН действащите полици "Гражданска отговорност" на кипърското дружество в България са 197 551 броя. От 18 август те са прекратени.

Така че клиентите на фалиралата компания по задължителната "Гражданска отговорност" трябва да сключат нови застраховки с други дружества на пазара.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

26

Огледало

преди 6 години

т.е. всички д-ри са невалидни/невалидизиране ползвах за краткост/, тогава обаче, ще трябва да ни покрият всичко, вкл и неусвоените премии. Защо не го разясняват това - защото ще е налице безстопанственост от страна на КФН служители, което се наказва със затвори възстановяване на вредите, което си е доста мелеони ***. 3 години Олимпик подава ГФО на загуба и продава най- евтините застраховки и КФН не го видяха......

25

Огледало

преди 6 години

до плюещият полицайБ/издаваш НП с подробни мотиви и около 2 реда правни основания, защо ми е невалиден договорът ГО---- тук става интересно за Олимпик казуса, щото в Кодекса пише от кой момент Несъстоятелността става факт, но не предвижда други правни последици, каквито изрично предвижда за бг и регистрираните в бг застрахователи, сред които е и автоматичното невалидизиране на застр договори. Има 1 др. текст, съгласно който/ако пък се възприеме/ пък се продължава по местното право, т.е.

24

Огледало

преди 6 години

До До полицайПървоНаучи се да четеш, после, да осмисляш, после, да мислиш и....тогава да плюеш. Полицаят е написал Наказателното постановление - не акт. НП без мотиви, особено в подобни случаи, следва да бъде отменено, без да се разглежда по същество. Второ - ти си гледай таблета, след като ти покажа документи и възразя, и ми напишеш АКТ и аз възразя, оставяш с 2 възможности- А/издаваш НП без мотиви- пада, ако тиквата не е наредил на съд. система да е обратното, т.е. в разрез със закона и Б/п

fallback