Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Главният прокурор Сотир Цацаров разпореди извършването на проверка по повод прекратяването на дейността на клона на "Олимпик" у нас.

Още по темата

Предмет на проверката са начина на осъществяване на държавния застрахователен надзор от страна на Комисията за финансов надзор, на ресорния й заместник-председател, ръководещ управление "Застрахователен надзор" и на това управление, по отношение на конкретния застраховател, съобщиха от държавното обвинение.

Ще бъде проверено спазването на изискванията на закона за започване на дейността на клона на "Олимпик" в България, изпълнението на правомощията от страна на надзорните органи по Кодекса за застраховането и Закона за Комисията за финансов надзор, както и упражняването на текущ надзор, включително след издадената забрана "Олимпик" да сключва нови договори и да удължава срока на досегашните.

Проверката се осъществява от прокурор от Върховната касационна прокуратура и е възложена на Държавна агенция "Национална сигурност".

По данни на КФН действащите полици "Гражданска отговорност" на кипърското дружество в България са 197 551 броя. От 18 август те са прекратени.

Така че клиентите на фалиралата компания по задължителната "Гражданска отговорност" трябва да сключат нови застраховки с други дружества на пазара.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase