Снимка: Dnes.bg, архив
fallback

Окръжният съд в Пазарджик постанови условно предсрочно освобождаване от затвора на бившия кмет на Стрелча Иван Евстатиев, който излежава присъда за изнасилване на 16-годишно момиче.

Oще по темата

Неговият адвокат Ташкена Колчева обясни, че това означава, че остатъкът от присъдата му от 1 година, 2 месеца и 2 дни, няма да бъде излежана в затвора.

"Остатъкът от 4-годишната присъда, която бе постановена от Окръжен съд - Пловдив е заменен с пробационна мярка – веднъж месечно среща с пробационен служител", обясни Колчева пред "Фокус".

"След изтичането на 7-дневния срок, в който прокуратурата има право да обжалва решението на съда, Евстатиев ще бъде освободен от затвора", каза също Колчева.

Бившият кмет на Стрелча Иван Евстатиев беше осъден от Районен съд - Пловдив първоначално на 6 години затвор, но после присъдата му бе намалена от Окръжен съд - Пловдив на 4 години затвор.

И на двете съдебни инстанции той твърдеше, че половият акт с непълнолетната бил доброволен от нейна страна. Според прокуратурата той я е поканил в хотелската си стая в Стрелча.

Предлогът бил да поговорят за бъдещото й кандидатстване в юридически факултет. Ученичката не се усъмнила в намеренията му, тъй като познавала добре Евстатиев - помагала му в предизборната кампания.

Бившият кмет напил гостенката си с 200 г водка, след което я е насилил. Поръчал й да не казва нищо на родителите си и я оставил пред дома й.

След случилото се тийнейджърката е посещавала в продължение на месеци психолог, за да се съвземе от тежката травма.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

56

Анонимен

преди 5 години

16- годишна какво дири в хотелска стая с някакъв извратен чичко?!

55

Анонимен

преди 5 години

Тя доброволно си ходеше с него на различни места, доста хора го знаят, само че последния път родителите я натиснаха да свидетелства

54

Гост

преди 5 години

Хей 42, това, че неопитно в преценките си дете отива в хотела не оправдава действията на насилника. Не "феминистко" "закончето", което защитава жените от насилие, травми, загуба на човуешко достойнство. Не мога да повярвам, че тук пишат хора толкова низки, че казват "какво толкова". А ако бяхте вие или ваша близка?

fallback