Снимка: Архив, Булфото
fallback

Бившата зам.-кметица на кв. "Младост" Биляна Петрова трябва да бъде прегледана от гастроентеролог и да се установи страда ли от заболяване.

Това реши днес спецсъдът след отправено искане от защитата на обвиняемата, по време на заседание за изменение на мярката й "задържане под стража".

Oще по темата

Според защитата тя има камъни в жлъчката и трябва да спазва определен хранителен режим, което не е възможно в условията на арест.

"Всеки човек, който види условията в ареста, няма да иска да остане там, още повече ако е жена. Банята на ареста е най-мръсното помещение, което съм виждала през живота си", каза Петрова, цитирана от БТА.

Защитата й поиска да бъде направен и оглед за условията в ареста. Адвокатите поискаха становище дали в арестите има условия за живот, съвместими с човешките норми, както и дали не противоречат на ЕКПЧ.

Няма условия за четене на книги, телевизия, семейни отношения, твърди защитата.

Материалите по разследването са около 3800 страници, каза още Петрова. Тя все още не се е запознала с тях изцяло. Каза, че не е прочела само доказателствата от подслушването, които били около 1000-1200 страници.

Петрова уточни, че СРС-тата са били прилагани около 3 месеца. Тя не скри, че има неща, които я изненадват.

Следващото заседание ще бъде на 16 август.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

81

Анонимен

преди 5 години

Мая Манолова няма ли по-важна работа та ходи да проверява дали са си измили тоалетните в затвора?Оказва се че в затвора било много хубаво, топлина, храна, хигиена, телевизор, компютър та даже и семейна среща. Дори чаршафите ти сменят. Не плащаш сметки, не плащаш данъци не косиш тревата. Ставаш известна личност, журналистите те обожават, нали им изкарваш заплатите.

80

Нов

преди 5 години

Че то за това е арест. Пак се радвай, че не ви карат да пеете Ой Рамо ...на охраната и съкилийниците

79

Анонимен

преди 5 години

До БАБА КУНАГЕРБ ЩЕ УНИЩОЖАТ ФИЗИЧЕСКИ ДВЕТЕ ЖЕНИцялото бсп сте за трепане бе бастyн

fallback