Снимка: архив, Булфото

300 лв. бе глобен румънски турист за проява на дребно хулиганство в хотел на Златните. Районният съд във Варна му наложи глобата за нарушване на обществения ред и спокойствие.

Инцидентът възникнал в събота в хотелски комплекс в района на "Кабакум", където 22-годишният младеж летувал с родителите си. След употреба на значително количество алкохол край хотелския басейн, той започнал да се държи грубо и оскубал една от  аниматорките.

Предвид видимо нетрезвото му състояние той бил поканен да се прибере в хотела, но във фоайето започнал да дърпа служителката на рецепцията, буйствал и викал, като смутил намиращите се там други туристи и децата им. Със съдействието на охранители майката на 22-годишния пиян младеж успяла да го прибере в хотелската стая.

До идването на полиция той обаче продължил да се съпротивлява и да буйства, като изпотрошил гипсокартона с удари по стените, пише "Монитор".

Нарушителят на обществения ред бил отведен с белезници до РПУ-Златни пясъци за съставяне на акт за извършената на публично място проява на дребно хулиганство.

В съдебната зала вчера румънецът се извини за създаденото неудобство на гостите и персонала на хотела, на служителите на реда и родителите си. Той заяви, че под влияние на употребения алкохол, няма ясен спомен за държанието си, но съжалява за постъпката си.

Съдът прие, че непристойната проява не представлява престъпление по смисъла на НК, като му наложи административно наказание, което се наказва с глоба от 100 до 500 лева или със задържане в ареста до 15 денонощия. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase