Снимка: Булфото, архив
fallback

Седемте български граждани, задържани при специализирана полицейска операция в Истанбул, бяха предадени късно снощи по административна процедура от турските власти на представители на Министерството на вътрешните работи на България на ГКПП "Капитан Андреево", съобщи пресцентърът на МВР.

Oще по темата
Наложени са им полицейски мерки за неотклонение за срок до 24 часа.

В ход е и процедурата за връщането и на несебърския бос Димитър Желязков – Митьо Очите, който беше обявен за международно издирване с червена бюлетина от Интерпол и беше арестуван в столицата на Турция.

Желязков беше задържан в истанбулски хотел, а по-рано през седмицата 19 сочени за негови приближени бяха заловени в Бургаско в хода на операция срещу организирана престъпна група за рекет и наркоразпространение.

Оказа се, че Очите е бил придружаван в Истанбул от шефа на групата на БСП в бургаския общински съвет Бенчо Бенчев.

Общинският съветник от гражданската квота на социалистите, който извън политиката е крупен зърнопроизводител и предприемач, стана медийно известен в началото на годината около прокурорските проверки на собствениците на луксозни коли и скъпи имоти. Притежава три луксозни лимузини.

Той е сред съдружниците в охранителната фирма "Аркус-Сигурност", за която Димитър Желязков е казвал в интервюта, че е само неин консултант.

Прокуратурата и антимафиотите знаели, че Желязков е напуснал страната този понеделник, като това е станало законно – той не е бил подсъдим или обвиняем.

А спецсъдът остави снощи за постоянно в ареста и петимата задържани при спецакцията в Бургас, на които повдигна обвинения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

226

Фалон Гонг

преди 5 години

Чудя се как може да има българи които да гласуват за БСП ? Не виждате ли че тези бизнеси се въртят директно от червената централа ?И искате децата ви като завършат средното си образование да си остават в България.Че кой нормален млад човек ще гледа тази пародия на държава,и ще иска да живее между тези мутри които управляват нещастното подобие на държава с тояги,пистолети и насилие.Тези по морето специално са изнасилили повече мъже,от колкото жени.И народа за тях песни пее дори.

225

муспи

преди 5 години

Султана, макар и голям приятел на Бойко Борисоф, е потресен от мускулатурата на Митью Очите и ги масажира със свинска мас, след което ги ближе, и не допуска Станишката да гледа. Митю Очите никога не се е чувствал така задоволен.

224

Анонимен

преди 5 години

Никакъв затвор.Той е национален герой.Паметник трябва да му направите.

fallback