Снимка: Facebook
fallback

Петима души охрана, белезници, окови на краката и кожен колан - по този начин беше съпроводена към болницата задържаната през април кметица на столичния "Младост" Десислава Иванчева.
Oще по темата

Тя беше приета вчера в лечебно заведение, за да ѝ бъдат направени изследвания за тумор на хипофизата.

Психиатър е установил стресова депресия и пародонтоза след продължителния престой в ареста. От няколко месеца отстраненият районен кмет се оплаква от лошите условия и иска по-лека мярка за неотклонение.

"Това не само не е нормално, но то е противозаконнно, унижаващо, грозно и опасно за здравето на Иванчева. Упражняват физически и психически тормоз над Иванчева", настоя пред Bulgaria ON AIR адвокат Марин Марковски, който я защитава в съда.

Той бе категоричен, че властите нямат право да я водят по този начин в съда, по думите му "все едно е заклала трима човека".

"Има конституционен текст, който определя по какъв начин трябва да става всичко, без да се унижава човешкото достойнство", каза Марковски и за пореден път отбеляза, че Иванчева е обвинена без абсолютно никакви доказателства.

"Имаме право да съдим държавата и Иванчева е завела такова дело в Страсбург. Няма дело в Страсбург, което да е заведено и да не е спечелено заради условията в затворите. Ще направя всичко тази жена да получи разумната присъда, а тя е оправдателна", коментира още адвокатът в "България сутрин".

Бившият зам.-министър на правосъдието Димитър Бонгалов посочи, че законът позволява при конвой за лечебно заведение да се използват белезници - въпросът е какви белезници.

"В случая с Иванчева, независимо че е в специализирания арест, даже е опасно да бъде конвоирана с такива белезници", отбеляза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

139

КОМУНИСТЪТ БОРИСОВ

преди 5 години

Какво искате от комунисти, ГЕРБ си е комунистическа партия.В ГЕРБ има повече комунисти отколкото в БСП.

138

Анонимен

преди 5 години

ТЯ Е НЕВИННА, ЗАЩОТО СПОРЕД КОНСТИТУЦИЯТА ВИНОВЕН Е САМО ТОЗИ, КОЙТО Е ОСЪДЕН ОТ СЪДА.НАПРИМЕР, БОРИСОВ Е ОСЪДЕН ЗА ЛЪЖА И КЛЕВЕТА, ВЕЧЕ МОЖЕ ДА СЕ КАЖЕ, ЧЕ Е ВИНОВЕН.

137

Анонимен

преди 5 години

ИСТЕРИИТЕ НА ЦВЕТАН ЦВЕТАНОВ ПРЕДИ 10 ГОДИНИ СТРУВАХА НА НАРОДА 1,5 МИЛИОНА, ПРИСЪДЕНИ ОБЕЗЩЕТЕНИЯ ОТ СТРАСБУРГ.А ЗАРАДИ ЕДНО ПРОКУРОРЧЕ, КОЕТО ПОДСКАЧАШЕ ОКОЛО ПОСТАВЕН НА КОЛЕНЕ АРЕСТАНТ С ПИСТОЛЕТ В РЪКА, ПЛАТИХМЕ 200000. И ПРИ ТОВА АРЕСТУВАНИЯТ ПОСЛЕ БЕШЕ ОПРАВДАН ОТ СЪДА

fallback