Снимка: Bulgaria On Air

Преди близо 20 години една нощ се превръща в кошмар за семейството на Стоянка Дробчева, след като синът й Георги е убит с един изстрел пред блок в Пловдив.

Двамата извършители на престъплението се издирват повече от 15 години. В крайна сметка за смъртта на Георги са обвинени трима души, единият от тях вече не е сред живите.

Другите двама – Иван Карабелов и Божидар Атанасов получават съответно 15 години и половина лишаване от свобода и доживотен затвор.

"Синът ни няма да се върне по никакъв начин, това го знаем. Казах дори в съда – когато нашият син се излезе от гроба, тогава те да излязат от затвора. Това искам.", каза пред камерата на Bulgaria ON AIR майката на убития.

Според мотивите на съда деянието е тежко, но не е извършено с особена жестокост. Затова на втора инстанция присъдата на Божидар Атанасов е намалена на 20 години, а тази на Карабелов е намалена на 7 заради съдействие, което той указал на разследващите.

Осъдените трябва да заплатят на семейството 20 000 лв., но родителите на жертвата не искат пари, а възмездие. Според тях решението е несправеливо.

Решението подлежи на обжалване пред Върховния касационен съд.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase