Снимка: архив "Булфото"
fallback

Пловдивският апелативен съд отмени предсрочно освобождаване на шофьора, прегазил и убил 4-годишния Паоло.

Трагедията се разигра през юни 2014 година в пешеходна зона в Стара Загора. Тогава Георги Сапунджиев навлязъл с джипа си в забранената за коли улица при опит да направи обратен завой и прегазил момченцето.

Малкият Паоло карал велосипеда си, а на няколко метра били родителите му Иван и Красимира Иванови и неговата близначка Анжела.

Сапунджиев бе осъден на 6 години затвор и 8 години лишаване от право да шофира. Преди няколко седмици Окръжният съд в Стара Загора реши да пусне мъжа предсрочно. Сапунджиев сам подал молба за това, а съдиите я уважиха тъй като е излежал половината от наказанието и няма провинения.

Oще по темата

След днешното решение на Пловдивския апелативен съд обаче той ще трябва да се върне обратно в затвора и да изтърпи остатъка от наложеното му наказание.

Апелативните съдии смятат, че спазването на установения в затвора ред и трудовата ангажираност на осъдения по време на изтърпяване на наложеното му наказание не са достатъчни доказателства за неговото поправяне.

Те информираха, че за положителните му прояви Сапунджиев постоянно е бил поощряван с домашен отпуск до две денонощия, от пет денонощия и годишна почивка извън затворническото общежитие от открит тип.

Апелативните съдии акцентират и на рядко срещаната от затворническата администрация активност - за престоя на Сапунджиев в затвора до момента са издадени 29 заповеди за награждаване с домашен отпуск, който в рамките на по-малко от три години е в общ размер от 102 дни.

В същото време, в материалите към затворническото му досие, съществуват данни, че осъденият продължава да не приема в пълна степен вредите, които е причинил с деянието си и размера на наложеното му наказание. По тази причина е прието, че с поведението си не е дал предвидените в закона доказателства за своето поправяне, за да ползва привилегията на условното предсрочно освобождаване, съобщиха от пресцентъра на съда.

Определението на Апелативен съд - Пловдив е окончателно.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

27

Шопо

преди 5 години

Па че требе да се бръкне за ??????...

26

Korean soup

преди 5 години

До Анонимен 14 Аре по-усърдно си ползвай пълнежа на главата! Нелеп, нещастен случай ще е ако се спънеш и си счупиш ръката или ако се задавиш с храна и умреш. В случая става въпрос за грубо погазване на правилата от някакъв тарикат, който с джипа си прави маневра на пешеходна алея и сгазва дете на 4 години. Това е все едно да карам в насрещното със 100 и като те блъсна да кажа: Е извинявай, без да искам, случайно стана.

25

Анонимен

преди 5 години

Затвори в България няма ,тва са курорти .Днес един пак си тръгнал ,омръзнало му и си заминал , ще се прибере сам сигурно .Егати пародията .10 години ГЕРБ ,10 години запускане на затворите. Това дори не го казвам да се зъбя на управляващите , казвам го защото от началото на годината е така. Валентин "Валъо " Радев да си подава оставката .

fallback